Preparació
- Feu uns talls en forma de rombe a la pell de la cuixa de xai.
- Tritureu l’oli d’oliva amb el pebre, un xic de sal, el comí i el bitxo.
- Mescleu l’oli amb la cuixa i deixeu-la 24 h a la nevera.
- Mescleu la mel amb el suc de llimona, la pela de llimona i tres grans d’all pelats i aixafats. Afegiu-hi un xic d’oli i reserveu-ho.
- Piqueu les herbes fresques (el romaní, la farigola i el julivert) i reserveu-les.
- Rostiu la cuixa de xai al forn, a 180 oC, 1 h 30 min.
- A mitja cocció, poseu-hi la mescla que heu fet amb la mel i aneu tombant la carn de tant en tant, per a una cocció uniforme.
- Afegiu-hi les patates, amb la pela ben neta i tallades per la meitat; continueu la cocció 20 min més i afegiu-hi les pomes, sense el cor, sense pelar i tallades a grills.
- Acabeu de coure la carn, les patates i les pomes al forn.
- Quan hàgiu tret la carn del forn, afegiu-hi les herbes picades fresques i deixeu-ho reposar 5 min.