Preparació
Preparació
- Per a la melmelada de gerds: reserveu 100 g de gerds per acabar el dau de pa de pessic. Amb l’ajuda d’un adult, poseu els 500 g de gerds restants en una olla, amb el sucre i el suc de llimona. Coeu-ho 10 min a foc mitjà. Reserveu-ho.
- Blanquegeu els ous amb el sucre fins que doblin el volum.
- Aboqueu-hi l’oli a poc a poc, fins a integrar-lo.
- Afegiu-hi la nata líquida i, amb l’ajut d’una llengua pastissera, integreu-hi la farina amb el llevat.
- Engreixeu i enfarineu un motlle quadrat o rectangular (si és de silicona, no caldrà), aboqueu-hi la massa i coeu-ho al forn, a 200 ºC, uns 30 min.
- Quan el pa de pessic sigui fred, talleu-lo a daus i buideu-nr el centre amb una cullera buidadora.
- Farciu el dau amb una culleradeta de melmelada de gerds. Coroneu-ho amb nata muntada i ensucrada i un gerd natural.
El consell
- Si algun dia us queda fruita molt madura, com, per exemple, figues o maduixes, podeu aprofitar per fer la melmelada que us proposem en aquesta recepta.