Preparació
- Talleu molt petits els pebrots i el carbassó. Salteu-ho en una paella amb oli d’oliva molt calent.
- Mentrestant, amb les espines del bacallà, les verduretes i els tomàquets feu un sofregit en una cassola. Un cop sofregit, hi poseu aigua, ho deixeu 30 min i ho passeu pel colador i reserveu.
- En la mateixa cassola afegiu-hi la ceba tendra, deixeu-la enrossir i afegiu-hi l’arròs, salteu-ho i mulleu-ho amb un bon raig de vi blanc.
- Tot seguit, aneu-ho mullant amb el brou de verdures a poc a poc com si fos un risotto. Afegiu-hi la mantega i les verdures saltades.
- Poseu a coure el bacallà en una paella molt calenta amb una mica d’oli d’alls i el passeu al forn 5 min a 180 ºC.
- Repartiu l’arròs amb les verduretes, el brou de les espines molt calent i, pel damunt, un bon raig d’oli d’oliva (i, opcionalment, algunes herbes aromàtiques). Si ho barregeu tot, serà com un arròs sucós de bacallà.