Preparació
- Per a la vinagreta: tritureu els pebrots amb l’oli d’oliva i afegiu-hi una mica de sal. Un cop triturat, reserveu-ho.
- Talleu el pa a dauets i torreu-los. Els podeu torrar al forn o en una paella. Reserveu-los.
- Poseu els ous coberts amb aigua en una cassoleta i bulliu-los, a foc mitjà, 10 min, a partir del moment que trenca el bull. Refresqueu-los immediatament i peleu-los. Talleu-los a llunes.
- Talleu la botifarra a dauets i les anxoves, a bocinets.
- Barregeu tots els ingredients menys els ous i el pa. Amaniu-los amb la vinagreta de pebrots del piquillo i ho acabeu amb l’ou, els daus de pa i una mica de julivert.
El consell
- En comptes de preparar l’empedrat amb cigrons, podeu fer-ho amb mongetes. També podeu canviar la botifarra per altres ingredients, com, per exemple, una mica de tonyina.
- Aquest és un plat ideal per preparar un dia que penseu passar el matí a la piscina o a la platja. Deixeu l’empedrat a la nevera i serviu-lo ben fresquet.
- Els llegums són saníssims! N’hauríeu de menjar, com a mínim, dos cops per setmana.