Preparació
- Per a l’ou: coeu-lo a una temperatura controlada de 62,5 ºC, 45 min. Podeu coure’l al forn de vapor, amb 100% de vapor, o en un instrument adequat per a aquesta acció (Roner, Noon o similar). Traieu-lo i reserveu-lo.
- Per a l’emulsió: tritureu l’oli de conserva de tonyina amb l’aigua i la glicerina fins a obtenir una crema espessa, llisa i homogènia. Reserveu-la.
- Per a la salsa de pebrot vermell: escaliveu el pebrot vermell embolicat amb paper d’alumini, lleugerament juntat amb oli d’oliva, al forn de llenya o a la brasa, fins que quedi tendre. Deixeu que es refredi lleugerament, peleu-lo i poseu-lo en un recipient amb el suc del rostit, un rajolí d’oli d’oliva, sal i el gochujang. Tritureu-ho fins a obtenir una salsa llisa i homogènia d’un intens color ataronjat.
MUNTATGE
- Serviu l’ou tebi al costat de l’emulsió d’oli de tonyina en conserva i unes gotes de salsa de pebrot vermell.
- A la base de l’ou, podeu posar-hi una cullerada de crema de patata, perquè el plat tingui tots els elements de l’ensalada russa tradicional.
CONSELL
El gochujang és una salsa picant a base de xilis vermells en pols molt emprada en la cuina coreana.