Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a l’escudella de bacallà: ofegueu les verdures tallades a trossos en una olla mitjana, amb una mica d’oli. Afegiu-hi la cua i les pells de bacallà. Mulleu-ho amb l’aigua.
  2. Deixeu-ho bullir 40 min i coleu-ho, amb l’ajuda d’un xinès.
  3. Rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
  4. Per al premsat: traieu la pell de la botifarra negra i salteu-la a foc lent, fins que quedi esmollada. Flamegeu-la amb anís (opcional). Reserveu-la.
  5. Escaldeu les fulles de col amb aigua bullent i refredeu-les de seguida, amb gel.
  6. Per a la brandada: confiteu els alls en l’oli en un pot petit, afegiu-hi el bacallà esqueixat i deixeu-lo confitar, a foc lent.
  7. Poseu el bacallà i els alls confitats escorreguts en un bol americà, i tritureuho incorporant-hi l’oli, a poc a poc, fins a obtenir una crema homogènia.
  8. En una safata mitjana rectangular d’alumini, folrada amb paper film, munteu capes superposades de làmina de pasta, brandada, botifarra negra i col, fins a arribar a dalt. Deixeu-ho refredar a la nevera, amb una altra safata a sobre i un pes per premsar-ho.
  9. Talleu un quadrat de premsat i escalfeu-lo al microones. Poseu-lo al fons d’un plat fondo, escampeu-hi els cigrons cuits al voltant i afegiu-hi l’escudella de bacallà.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: