Preparació
- Talleu el rap en racions de 150 g i reserveu-lo a la nevera.
- Talleu els porros en rodelles de 10 cm i escaldeu-los. Refredeu-los amb aigua i gel i assequeu-los amb paper absorbent. Emboliqueu el rap amb les làmines de porro, fent-ne un farcellet, i reserveu-ho.
- Talleu la coliflor per les branques i coeu-la al vapor, a 100º, 10 min. Tritureu-la amb el robot de cuina i afegiu-hi l'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal, per obtenir un puré molt fi. Reserveu-lo en calent.
- En un cassó baix, escalfeu l'oli de gira-sol. Talleu les fulles més grosses de la carxofa en juliana i fregiu-les a foc ford. Escorreu els xips i reserveu-los.
- Marqueu els farcellets de porro i rap a la planxa i acabeu-ne la cocció al forn, 10 min a 200ºC. Escalfeu el concentrat de carn.
- Al fons d'un plat, feu una llàgima de pil-pil de coliflor i, a sobre, poseu-hi el farcellet de rap i porro, els xips de carxofa i salseu-ho amb el concentrat de carn.