Preparació
- En una paella gran poseu una mica d´oli de gira-sol i afegiu-hi els alls laminats.
- Salteu les gambes a la paella 2 min, traieu-les i reserveu-les en un plat.
- Incorporeu-hi els fideus i daureu-los fins que siguin ben rossos. Han de quedar força marrons. Traieu-los de la paella i reserveu-los en un plat.
- Talleu la sípia a trossos petits i daureu-los a la mateixa paella. Sofregiu-los una bona estona, uns 10 min, han de quedar els trossos molt daurats i cruixents.
- Mentrestant, escalfeu el caldo al foc.
- Incorporeu a la paella la sípia la melsa, també tallada, i sofregiu-la uns 3-4 min.
- Afegiu-hi els fideus torrats i remeneu-ho bé.
- Afegiu-hi el caldo calent, d'entrada poseu-hi 900 ml, rectifiqueu-ho de sal i coeu-ho 2 min.
- Escalfeu el grill del forn a 210 ºC
- Incorporeu-hi les gambes i coeu-ho 2-3 min més, fins que els fideus estiguin grenyals.
- Poseu la paella al forn i acebeu-ho de coure fins que els fideus quedin cap amunt i secs
- Presenteu la fideuà acompanyada d'allioli al gust.