Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Talleu el ventre del peix i traieu-li les vísceres. Renteu-lo bé amb aigua.
  2. Talleu els crancs per la meitat i enrossiu-los en una cassola amb un xic d'oli i un gra d'all aixafat. Afegiu-hi el peix, cobriu-ho amb aigua freda i feu que arrenqui el bull, escumant-ho.
  3. Feu-ho coure tapat, a foc lent, 15 min. Reserveu-ho i, un cop fred, coleu-ho.
  4. Netegeu la canana, talleu-ne les potes a rodelles i el cos, a daus d'1 cm de gruix. 
  5. En una cassola de ferro, daureu els fideus amb un bon raig d'oli, escorreu-los i reserveu-los sobre paper de cuina.
  6. A la mateixa cassola i amb part de l'oli, salteu la canana una mica salada i, quan estigui daurada, retireu-la.
  7. A la mateixa cassola, feu un sofregit amb la ceba picada i el pebrot a dauets. Quan estigui tot ben tou, afegiu-hi el tomàquet pelat i ratllat. Deixeu-ho que es redueixi 10 min. Afegiu-hi el vi i deixeu que es torni a reduir.
  8. Per a la picada: piqueu els ingredients en un morter.
  9. Per a l'allioli: poseu l'ou en un got per a braç elèctric, amb l'oli, la sal i els alls pelats. Poseu el braç al fons de tot i no el comenceu a apujar fins que comenci a emulsionar. Afegiu-hi el suc de llimona i el julivert, i bateu-ho. Refrigereu-ho.
  10. Quan el sofregit estigui concentrat, afegiu-hi la canana, els pèsols, les herbes i els fideus. Cobriu-ho amb el brou, afegiu-hi la picada i deixeu que cogui, 15-20 min.
  11. Deixeu-ho 5 min. Serviu els fideus i el peix del fumet a banda, amb l'allioli.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: