Preparació
- Peleu la carbassa i talleu-la a trossos grans. Ratlleu-la amb un ratllador de verdures.
- En un bol de vidre, poseu la carbassa, saleu-la i barregeu-la amb les mans.
- Per a la vinagreta: remulleu 100 g de panses amb 100 ml d’aigua. A banda, remulleu els altres 80 g de panses.
- Al got d’una batedora, poseu els 100 g de panses remullades amb la seva aigua, el suc de llimona, la sal i l’oli, i tritureu-ho.
- Passeu-la per un colador xinès.
- Barregeu la carbassa amb la vinagreta i, en el moment de servir-ho, afegiu-hi els 80 g de panses remullades sense l’aigua.
- Per a la ceba: bateu els dàtils, l’oli i el tamari fins a obtenir una salsa homogènia.
- Peleu la ceba i talleu-la a làmines fines.
- Barregeu la ceba amb la salsa i deixeu-ho reposar, com més temps millor. Serviu-la com a acompanyament.