Preparació
- Prepareu una bona brasa amb llenya.
- Netegeu el filet i deixeu-lo a temperatura ambient 2 h.
- Renteu molt bé les patates, emboliqueu-les amb paper de plata i col·loqueu-les directament a les brases.
- Renteu els tomàquets, els pebrots i peleu les cebes. Talleu els tomàquets a daus petits eliminant-ne el pèndol interior; piqueu les cebes. Elimineu les llavors i la membrana blanca interior dels pebrots; talleu-los a daus petits.
- Barregeu les verdures tallades, salpebreu-les i amaniu-les amb el vinagre de xerès i oli d’oliva. Afegiu-hi les herbes picades i reserveu-ho.
- Saleu el filet i empolsineu-ho amb el pebre. Esteneu bé la brasa i feu coure el filet a la graella amb brasa forta; aneu-lo girant perquè la cocció a totes dues bandes del filet sigui parella. Procureu que quedi poc fet.
- Punxeu les patates amb un escuradents per comprovar que estiguin ben fetes.
- Serviu el filet, empolsineu-lo amb unes escates de sal i pebre negre i acompanyeu-lo de salsa criolla i patates al caliu.