Preparació
- Torreu els pinyons lleugerament en una paella sense oli, remenant-los.
- Peleu la ceba i piqueu-la.
- Peleu el tomàquet, retireu-ne les llavors i trossegeu-lo.
- Enrossiu la ceba amb una mica en oli; afegiu-hi el tomàquet i la farigola; salpebreu-ho. Deixeu-ho coure uns minuts i, al final, incorporeu-hi els pinyons i l’alfàbrega picada.
- Salpebreu el filet i passeu-lo uns 5 min per la paella a foc mitjà, per daurar-lo superficialment. Poseu-lo en un plat i desglaceu la paella amb una mica d’aigua; reserveu-ne el suc que obtingueu.
- Talleu el filet al llarg i en horitzontal, per la meitat, com si féssiu un llibret. Farciu-lo amb el preparat de verdures, lligueu-lo i poseu-lo en una safata de forn, regueu-lo amb una mica d’oli, el suc recuperat i el vi blanc.
- Coeu-ho al forn calent, a 180 ºC, 25-30 min, gireu-lo dos o tres cops.
- Tapeu la safata amb paper d’alumini i deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir el filet.