Preparació
- Per a les patates: peleu-les i talleu-les a bastons. Poseu-les en un bol amb aigua 10 min. Eixugueu-les molt bé.
- Escalfeu oli a la fregidora fins a 125 °C i fregiu-hi les patates 5 min, sense que es daurin, fins que estiguin toves. Traieu-les i escorreu-les sobre paper de cuina.
- Per al peix: barregeu la farina amb el llevat i la sal. Feu-hi un forat al centre i aneu afegint-hi la cervesa, barrejant-ho a poc a poc, fins a obtenir una massa d’una consistència bastant gruixuda, com la de les creps. Deixeu-la reposar 30 min.
- Enfarineu el peix i suqueu-lo en la massa. Escorreu-lo i fregiu-lo en l’oli calent, 8 min. Poseu-lo sobre paper de cuina.
- Torneu a fregir les patates en oli a 180 ºC, fins que estiguin daurades. Escorreu-les i saleu-les. Serviu les patates amb el peix.