Preparació
- Poseu a bullir els coralls en aigua durant uns 5 min i, un cop escorreguts, talleu-los a dauets. Prepareu un puré amb la part blanca de les vieires en una batedora, afegiu-hi un ou, i continueu-ho batent fins que quedi homogeni. Aromatitzeu-ho amb una mica de pebre de Caiena i pebre, i perfumeu-ho amb una mica de porto i conyac.
- Torneu a posar en marxa la batedora per anar-hi incorporant la crema de llet. Ha de quedar-vos un puré de gust fort. Afegiu si cal més pebre i també els coralls al puré que heu preparat.
- Prepareu els motlles (d’un diàmetre de 5 cm) i unteu-los amb una mica de mantega. Ompliu-los amb el puré. Per fer que s’assenti bé la barreja dins el motlle podeu donar-hi copets sobre la taula en què treballeu.
- Poseu els motlles a bany maria dins una plàtera fonda amb aigua calenta fins a mitja altura. Cobriu els motlles amb paper vegetal untat amb mantega. Deixeu-los al forn preescalfat a 180 ºC 8 min.
- Serviu els flams sense motlle en plats calents, un o dos per persona. Acompanyeu-los amb el brou de peix i marisc, que podeu fer a casa o comprar fet. Decoreu-ho amb anet.