Preparació
Preparació
- Per a la massa: en un bol, amb la punta dels dits, fregueu la farina i el llevat amb la mantega freda, tallada a daus, fins a aconseguir una textura com si fos sorra. Afegiu-hi el sucre i torneu a barrejar-ho. Poseu-hi l’ou batut i ho pastem fins a aconseguir una massa homogènia.
- Engreixeu i enfarineu un motlle de parets baixes.
- Enfarineu una mica la taula de treball i, amb l’ajuda d’un corró, estireu-hi la massa de manera que quedi un gruix que serveixi com a base d’un pastís.
- Poseu la massa sobre el motlle. Premeu les vores perquè quedi amb forma de cassoleta. Punxeu la massa amb una forquilla, tapeu-la amb paper de forn i cobriu-la amb cigrons crus. Demaneu ajuda a un adult per enfornar-ho uns 15 min, a 180 ºC.
- Per al farcit: amb el túrmix, bateu la resta d’ingredients: el mató, la nata líquida i el sucre. Talleu ben fines les fulles de menta i afegiu-les, sense triturar, a la barreja.
- Demaneu a un adult que us ajudi a treure la massa del forn. Amb molta cura de no cremar-vos, traieu els cigrons i el paper de forn.
- Aboqueu el farcit sobre la base cuita i coeu-ho al forn, a 150 ºC, 1 h.
El consell
- A l’hora de servir el flaó, si voleu, podeu empolsar-lo amb una mica de sucre en pols i decorar-lo amb fulletes de menta. També quedarà molt bo si hi poseu melmelada per sobre.
- El flaó són les postres típiques d’Eivissa. Allà, sempre el fan amb menta, que li dóna un toc molt fresc. De tota manera, si no en trobeu, no passa res. També podeu acabar-ho amb dauets de poma cuita o amb trossets de taronja o mandarina.