Preparació
- Per a l’oli d’herbes: tritureu els quatre ingredients i reserveu-los.
- Per a la 'focaccia': en un robot de cuina (ho podeu fer a mà en un bol), barregeu la farina amb l’aigua una mica tèbia.
- Afegiu-hi el llevat, una mica diluït en aigua, i la sal.
- Continueu treballant la massa fins que comenci a formar el gluten. Afegiu-hi l’oli d’oliva i continueu treballant-la 5 min.
- Deixeu-la reposar tapada 15 min i torneu-la a treballar fins a formar una massa fina, elàstica i amb tot el gluten perfectament desenvolupat.
- Deixeu-la reposar 2 h, tapada.
- Estireu la massa en forma de coca, amb les mans, no ha de quedar gaire fina. Amb els dits, feu-hi foradets sense arribar al final.
- Als foradets, poseu-hi les olives.
- Afegiu oli d’herbes per tota la superfície (encara que quedin petits bassals dins els foradets, no us preocupeu). Afegiu-hi la sal de Maldon.
- Coeu la 'focaccia' al forn a 170 ºC, 15 min.