Preparació
- Obriu el fetge i traieu-ne tots els nervis i venes amb un ganivet de punta o unes tisores.
- Poseu el fetge sobre film transparent i empolseu-lo amb el sucre, la sal i el pebre. Regueu-lo amb el porto i el brandi i tanqueu el fetge amb el film.
- Formeu un rotlle ben embolicat amb el film transparent i procureu que no quedin bombolles d'aire. Deixeu-ho en maceració un mínim de 4 h a la nevera (si poden ser 8 h, millor).
- Un cop passat aquest temps, emboliqueu-ho amb una segona capa de film transparent, prement-ho molt bé i procurant que quedi ben tancat pels extrems. Poseu-ho dins del recipient Varoma i reserveu-ho.
- Poseu l'aigua al vas, situeu el recipient Varoma en la seva posició i programeu 15 min, temperatura Varoma, velocitat 2.
- Quan acabi el temps programat, obriu la tapa cap al costat oposat a vosaltres vigilant de no cremar-vos. Doneu la volta al foie i torneu a programar 7 min, temperatura Varoma, velocitat 2.
- Traieu-ho del recipient Varoma amb compte, ja que el greix estarà líquid (se solidifica en refredar-se), i cobriu-ho amb gel per aturar la cocció.
- Deixeu-ho reposar 24 h en el frigorífic abans de consumir-ho.
- Serviu-ho amb melmelada de fruita vermella o amb salsa de pedro ximenes.