Preparació
- Per a la pasta de dàtils: poseu a bullir l’aigua i aboqueu-la sobre els dàtils. Hidrateu-los 2 h, coleu l’aigua i poseu els fruits en una picadora fins que us quedi una pasta.
- Per a les galetes: poseu l’oli i la pasta de dàtils en un bol i mescleu-ho amb les mans. Afegiu-hi la sal, l’ou i la pela de llimona ratllada.
- Tamiseu la farina, la canyella i l’impulsor i incorporeu-ho a la pasta de dàtils fins que absorbeixi la farina. Afegiu-hi els flocs i el segó i barregeu-ho.
- Feu boles d’uns 60 g amb les mans i poseu-les en una safata de forn amb un paper sulfurat a sota (màxim 6 per safata, ja que creixen molt).
- Aixafeu una mica les boles amb les mans, poseu-les 30 min al congelador i després coeu-les 10 min al forn a 185 ºC.
- Traieu les boles del forn, deixeu-les refredar i serviu-les amb crema de cacau casolana.