Preparació
- Comenceu per fer un bon sofregit. Peleu les cebes i capoleu-les ben fines. Ofegueu-les lentament a la cassola.
- Quan siguin ben toves, incorporeu-hi el pebrot net i tallat a daus petits. Saleu-ho.
- Més tard, tireu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-ho concentrar bé. Remulleu el sofregit amb vermut i deixeu-lo reduir.
- Tireu-hi els galets, remeneu-ho i mulleu-ho amb el brou vegetal. Poseu-ho al punt de sal.
- Deixeu-ho coure 5 min. Incorporeu-hi els fredolics i els fesols cuits. Deixeu-ho coure 3 min.
- Mentrestant, feu un allioli negat. Tireu-l’hi quan quedin 2 min de cocció, juntament amb els escamarlanets. Tapeu la cassola.
- Traieu-lo del foc, escampeu-hi el julivert picat, deixeu-ho reposar 2 min i ja ho podeu servir.