Preparació
- Per començar, en una cassola amb oli salteu el gall tallat a trossos i salpebrat.
- Quan estigui daurat, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo. Seguidament, a la mateixa cassola, sofregiu la ceba, la pastanaga i el porro, tot tallat ben petit.
- Quan sigui tot ben ros, afegiu-hi el gall i el vi ranci, deixeu evaporar l’alcohol durant un parell de minuts, poseu-hi el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant 1 h i 30 min a foc mitjà.
- A continuació́, retireu el gall, poseu-lo en una altra cassola, coleu la salsa, afegiu-la a la cassola del gall i deixeu-ho coure una estona més. Mentrestant, en una paella amb una mica d’oli salteu els rovellons i les carxofes tallades a quarts. Quan estiguin daurats, afegiu-los a la cassola del gall i deixeu-ho coure tot plegat uns 5 min més.
- I ja per acabar, emplateu el gall, salseu-ho amb el suc de la cocció́ i afegiu-hi al costat els rovellons i les carxofes.