Preparació
- Poseu un raig d'oli a la cocota, salpebreu les galtes i enrossiu-les per tots els costats. Quan estiguin ben daurades, reserveu-les.
- Piqueu ben fi el porro i la ceba i poseu-ho a la cocota. Afegiu-hi la cabeça d'alls partida per la meitat i una mica de sal i deixeu que se sofregeixin a foc mitjà uns 5 min.
- Afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu que se sofregeixi uns 10 min.
- Incorporeu-hi el vi negre i els claus d'olor. Deixeu que bulli un parell de minuts perquè s'evapori l'alcohol.
- Torneu a posar les galtes a la cocota i acabeu de cobrir-les amb aigua. Deixeu que coguin a foc baix durant 2 h. Si cal, afegiu-hi més aigua durant la cocció.
- Prepareu la picada picant tots els ingredients al morter.
- Passades les dues hores, traieu les galtes i passeu la salsa per un colador xinès. Aboqueu la salsa ja colada a la cocota i tireu la picada. Deixeu que bulli un parell de minuts, veureu com la salsa s'espesseix. Rectifiqueu-ho de sal, si fos necessari.
- Incorporeu les galtes a la cocota i deixeu que tot bulli durant 15 min.
Podeu acompanyar aquestes galtes amb arròs bullit o unes patates fregides... i no us oblideu del pa per sucar a la salsa!