Preparació
Preparació
- Feu uns talls a la carn de les galtes, perquè es coguin més bé, i salpebreu-les. Poseu-les en una safata de forn i unteu-les amb llard de porc. Com sempre que feu servir els fogons, demaneu ajuda a un adult per enfornar les galtes, a 220 ºC, 20 min.
- Peleu les cebes i talleu-les a llunes. Talleu els tomàquets i partiu els alls per la meitat.
- Passats els 20 min, traieu les galtes del forn. Afegiu a la safata les cebes tallades, els tomàquets, els alls i el brou. Abaixeu el forn a 180 ºC i coeu-ho 2 h.
- Cada 15 min, mulleu les galtes amb el seu suc. Si veieu que queden molt seques, afegiu-hi una mica de brou o d’aigua. Al final de la cocció, han de quedar una mica seques, però no resseques.
- Deixeu refredar una mica les galtes i desosseu-les. Talleu-les menudes i conserveu-ne el suc. Reserveu-ho.
- Per al puré de patates: peleu les patates i talleu-les. Bulliu-les en un cassó, cobertes d’aigua, uns 20 min. Coleu-les i tritureu-les amb la llet calenta i la mantega tova. Salpebreu-ho.
- En una paella gran, amb un bon raig d’oli, salteu els bolets a foc mitjà, fins que perdin l’aigua. Afegiu-hi una mica de sal.
- Serviu les galtes sobre una base de puré de patata, amb els bolets saltats i una mica de suc del rostit per sobre.
El consell
- Ja sabeu que del porc s’aprofita absolutament tot. La carn de les galtes no n’és una excepció. Cal coure-la molta estona fent xup-xup, però, un cop cuita, queda boníssima i molt melosa. Això sí, heu de servir-la acabada de coure, perquè en refredar-se s’endureix una mica.
- Si ho preferiu, en comptes d’acompanyar les galtes amb puré de patates, podeu aprofitar per fer les patates al forn. Només haureu de tallar-les a daus i posar-les a la safata amb les galtes quan faltin uns 20 min perquè s’acabi la cocció.