Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

A la cuina:

  1. Deixeu la taula de cedre en remull 1 h.
  2. Peleu les gambes deixant-ne les cues.
  3. Piqueu el julivert i barregeu-lo amb la pell de les llimones, l'all i els flocs de xili.
  4. Afegiu a la mescla tres cullerades d'oli d'oliva i salpebreu-ho.
  5. Tireu les gambes a la mescla i remeneu tots els ingredients perquè quedin ben coberts.

A la barbacoa:

  1. Prepareu la barbacoa per a calor directa i indirecta, a 180 °C. Si feu servir una barbacoa de carbó de 57 cm, necessitareu mitja xemeneia de briquetes enceses.
  2. Assequeu bé la taula de cedre i poseu-la sobre la calor directa.
  3. Quan la fusta comenci a crepitar i la taula a fer fum, gireu-la i poseu-la sobre la calor indirecta.
  4. Col·loqueu les gambes damunt la taula. Coeu-les sobre calor indirecta 15 min o fins que les gambes assoleixin una temperatura central de 58 °C.
  5. Peleu les dues llimones, talleu-les per la meitat, ruixeu-les amb oli d'oliva i poseu-les de cap per avall a la barbacoa fins que hi apareguin marques.
  6. Serviu les llimones al costat de les gambes.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: