Preparació
- Per al brownie: desfeu la mantega amb la xocolata blanca. Munteu el rovell amb el sucre. Un cop la xocolata i la mantega estiguin desfetes, afegiu-hi amb compte el rovell i després la farina. Poseu-ho en un motlle encamisat d’uns 2 cm de gruix.
- Feu-ho coure al forn 20 min a 180 ºC. Un cop cuit, talleu-ho a daus d’1 x1 cm i deixeu-ho assecar fora de la nevera 24 h.
- Per a la crema de rom cremat: barregeu el rom amb el sucre i porteu-ho a ebullició. Quan estigui bullint, enceneu el rom per tal que es cremi. Deixeu-ho evaporar. Quan ja quasi no quedi rom, afegiu-hi la llet, i quan torni a bullir aboqueu-ho sobre els rovells en un bol fora del foc, sense parar-ho de remenar.
- Torneu-ho a col·locar al foc i, sense parar de remenar, deixeu que arribi fins als 85 ºC, quasi a punt de bullir. Reserveu-ho a la nevera.
- Muntatge: feu una base de crema de rom cremat, poseu-hi una bola de gelat i acabeu-ho amb uns quants cruixents de brownie.