Preparació
- Peleu les figues, trossegeu-les i poseu-les en un cassó amb 50 g de sucre.
- Poseu-lo al foc i aneu-lo remenant amb una forquilla per fer-ne puré. Quan el puré faci els primers borbolls, aparteu-ho del foc i deixeu-ho refredar del tot.
- Poseu la llet en un cassó i feu que arrenqui el bull.
- Separeu els rovells de les clares d'ou.
- Blanquegeu els rovells amb 100 g de sucre amb un robot de cuina, fins que dobli el volum. Afegiu-hi la llet calenta, a poc a poc, sense parar de remenar. Quan estigui tot ben barrejat, torneu a abocar la barreja al cassó i escalfeu-la.
- Deixeu pujar la temperatura de la barreja, sense parar de remenar, just fins a 83 ºC, i aparteu-la del foc; deixeu refredar la crema anglesa completament.
- En fred, barregeu el puré de figues, la nata i la crema anglesa i deixeu-ho batre a la geladora.
- Si no en teniu, poseu la mescla al congelador i aneu-la remenant de tant en tant (cada 5 h) fins que quedi completament congelada.
- Reserveu el gelat al congelador fins al moment de servir-lo.