Preparació
- Per a la pera caramel·litzada: peleu la pera i traieu-ne les llavors; talleu-la a daus de 0,5 x 0,5 cm. Feu caramel en sec: una vegada es fon el sucre, deixeu que agafi color. Afegiu-hi la mantega i els daus de pera, fins que quedin caramel·litzats, i afegiu-hi el licor de pera (opcional). Coleu-ho perquè no quedi suc. Poseu-ho al fons del gotet.
- Per a la mousse de foie: escalfeu la llet a la Thermomix, fins que arrenqui el bull. Afegiu-hi el foie, a trossos, deixeu que es trituri bé, coleu-ho amb un colador xinès i deixeu-ho refredar una mica, per poder-ho barrejar amb la nata semimuntada.
- Aboqueu la barreja dins del vaset, on prèviament haureu posat les peres caramel·litzades. (Si no disposeu de Thermomix es pot fer servir el túrmix amb la llet escalfada.)
- Tot seguit, escalfeu el vi pedro ximenes i afegiu-hi la gelatina remullada. Deixeu-ho refredar una mica i poseu-hi el foie a sobre. Decoreu-ho amb una flor de romaní.