Preparació
- Per a la xia púding: afegiu els ingredients en un pot de vidre, barregeu-los i deixeu que la xia s'activi durant tota la nit o bé un mínim de 4 h. Podeu gaudir de la seva textura i de totes les seves propietats nutricionals combinant-les amb iogurt, melmelada, fruita o, com en aquesta recepta, amb granola i fruita fresca. El xia púding aguantarà bé a la nevera uns 4 dies.
- Per a la granola de poma: preescalfeu el forn a 180 ºC amb paper de forn.
- En un bol gran, barregeu la civada amb les avellanes, les llavors de carbassa prèviament tallades i el fajol.
- En un cassó desfeu l'oli de coco a foc molt baix (podeu utilitzar oli d'oliva verge extra, que no necessitareu escalfar). Quan estigui desfet, retireu-ho del foc i afegiu-li la mel. Barregeu-ho fins que es desfaci i després incorporeu-hi la canyella i la sal, i remeneu-ho tot molt bé.
- En un altre cassó, poseu la poma pelada (sense el cor i tallada a quadrets) amb el sucre moscovat i, si és necessari, afegiu-hi una mica d'aigua o suc de mandarina o taronja. Deixeu-ho cuinar uns minuts fins que la poma estigui ben cuita.
- Poseu aquesta compota en un recipient conjuntament amb l'oli i la mel desfets, i bateu-ho tot fins aconseguir una mena de puré. Després, lligueu aquesta massa amb la de les avellanes, el fajol, les llavors i la civada, i remeneu-ho tot perfectament.
- Esteneu aquesta granola en una safata de forn de forma i coeu-la uns 15 minuts (pot variar en funció del forn). Quan arribi a la meitat del temps, remeneu-ho tot perquè no es cremi i es cuini completament per tot arreu. Si cal, podeu abaixar la temperatura perquè es cogui a poc a poc i es deshidrati millor.
- Quan ja estigui feta, afegiu-hi el coco i deixeu la granola 5 minuts més al forn fins que les làmines de coco es daurin. Després, traieu-la i deixeu que es refredi. Un cop freda, la granola es conserva molt bé en un pot de tancament hermètic durant 2 o 3 setmanes.
- Per servir-la poseu la xia púding en pots de vidre petits i per sobre, la granola.