Preparació
- Netegeu molt bé la tripa del bacallà, traieu-ne la pell de color fosc i dessaleu-lo amb aigua freda 2 h.
- Poseu la tripa en una cassola amb llorer, la pell d’una llimona, pebre negre en gra, dues branques de julivert, dos grans d’all i farigola. Deixeu-ho coure 10 min i refredeu-ho dins del seu mateix brou.
- Talleu la tripa a dauets petits. Salteu-la amb una mica d’all, una mica de la seva mateixa aigua i lligueu-ho com un pil-pil.
- Escaldeu els pèsols a l’anglesa: una mica bullits, escorreguts i saltats a la paella amb mantega.
- Talleu les rodanxes de botifarra i marqueu-les a la planxa.
- Muntatge: poseu a la base la tripa de bacallà, els pèsols frescos i la botifarra. Al damunt, el pil-pil i unes flors de pèsol al costat. Refresqueu-ho amb oli d’oliva i uns pètals de flors.