Preparació
- Escorreu els cigrons i poseu-los a la picadora.
- Traieu la pela del bacallà, trossegeu-lo una miqueta i afegiu-lo a la picadora, amb els cigrons, l’ou, les branquetes de julivert i els grans d’all pelats. Tritureu-ho sense arribar a fer-ne una pasta i tasteu-ho de sal.
- Amb la massa, prepareu quatre hamburgueses amb les mans humitejades.
- Passeu-les per pa ratllat.
- Fregiu les hamburgueses en una paella amb oli d’oliva, 2-3 min per cada costat, i reserveu-les calentes.
- Renteu el tomàquet, peleu la ceba tendra i talleu-los a rodanxes.
- Renteu les fulles d’enciam i escorreu-les bé.
- Obriu els panets per la meitat; podeu escalfar-los una mica a la paella.
- Ompliu-los amb una base de tomàquet fregit i afegiu-hi l’enciam, el tomàquet natural i la ceba tendra. A sobre, poseu-hi l’hamburguesa i acabeu-ho amb l’allioli. Tapeu el panet.