Preparació
- Traieu la pell i les espines del salmó, i talleu-lo a quadradets.
- Piqueu el porro i l’all, molt petits, i ratlleu la ceba amb la part gruixuda del ratllador.
- Poseu tots els ingredients en un bol, afegiu-hi el rovell d’ou, barregeu-ho i pasteu-ho una mica, amb les mans. Afineu-ne el punt de sal i afegiu-hi el cibulet.
- Amb l’ajuda d’un cèrcol, doneu-li forma; pressioneu-ho bé.
- Escalfeu una paella amb un raig d’oli i, sense retirar el cèrcol, coeu-hi les hamburgueses, 2 min per cada costat. Si voleu el peix molt fet, podeu posar-les al forn, 1-2 min, a 180 ºC.
- Per a les patates confitades: peleu les patates i talleu-ne làmines d’1 cm. Amb l’ajuda d’un tallapastes, doneu-los forma. Saleu-les i cobriu-les amb oli, i incorporeu-hi la pela de la llimona. Poseu-les a foc molt baix; l’oli ha d’estar calent, però no gaire, d’aquesta manera es mantindrà cru. Confiteu les patates 40 min.
- Escalfeu el pa al forn, 1 min, talleu el tomàquet a rodanxes fines i les fulles d’enciam, en dos trossos.
- Munteu l’hamburguesa i acompanyeu-la amb les patates.
CONSELL
Permeteu que els vostres fills formin la barreja de l’hamburguesa i la col·loquin als cèrcols. Podeu substituir el salmó per un peix blanc, com ara lluç o orada. També podeu servir l’hamburguesa sense pa, o substituir-lo per torrades.