Preparació
- Per a l’hamburguesa de falàfel: poseu els cigrons en remull la nit abans, amb una culleradeta de bicarbonat.
- L’endemà, escorreu bé els cigrons i tritureu-los en un processador d’aliments amb la ceba, la pastanaga, l’all, el coriandre, el comí, el sèsam, la farina, la sal i el pebre negre, fins a formar una massa compacta.
- Feu hamburgueses amb la massa.
- En una paella amb un raig d’oli, marqueu les hamburgueses de falàfel fins que quedin ben daurades. Poseu-les al forn a 200 ºC 15 min més, perquè s’acabin de coure. Un cop sortides del forn, deixeu-les reposar 5 min.
- Per a la salsa de iogurt: barregeu el iogurt amb la resta d’ingredients.
- Obriu el pa, poseu-hi una mica d’oli per dins i marqueu-lo lleugerament en una paella, perquè quedi una mica torrat.
- Talleu els tomàquets a rodanxes. Talleu el cogombre a rodanxes fines, poseu-lo en un bol amb una mica de sal i oli d’oliva. Renteu les fulles dels cabdells.
- Al pa, poseu 2 fulles d’enciam; per sobre, 2 rodanxes de tomàquet, l’hamburguesa de falàfel, unes rodanxes del cogombre escorregudes de l’oli i una mica de la salsa. Tanqueu el pa amb la tapa i ja estarà a punt per servir.