Preparació
- Netegeu el filet de poltre de greix i filaments. Piqueu la carn ben finament amb un ganivet. Reserveu-la en un bol en un bany maria amb gel.
- Piqueu la ceba tendra, les tàperes, els cogombrets i el julivert molt petit.
- Munteu una maionesa amb els rovells, el suc de llimona, l’oli d’oliva i la mostassa. Afegiu-hi els vegetals picats, sal, pebre de Sichuan acabat de moldre, unes gotes de tabasco i unes gotes de Perrins, i remeneu-ho.
- Incorporeu un parell de cullerades de la salsa a la carn picada, salpebreu-ho i tasteu-ho. Afegiu-hi una mica més de sal i pebre, si cal. Ha de quedar una carn amorosa però prou consistent per fer les hamburgueses. Feu unes hamburgueses petites, d’1 cm de gruix.
- Talleu el carbassó, el pebrot verd i l’albergínia a rodelles. Coeu-ho a la graella lleugerament. Poseu-ho en un bol i amaniu-ho amb un raig d’oli i un pols de sal. Reserveu-ho.
- Per acabar el plat, poseu una paella al foc amb un raig d’oli i coeu-hi les hamburgueses, deixant-les rosadetes. Poseu-les al plat acompanyades de les verdures i la salsa tàrtara.