Preparació
Preparació
- Separeu les clares dels rovells i deixeu-les fora de la nevera perquè perdin temperatura. Com que aquest pas és una mica complicat, millor que ho faci un adult.
- Per a la crema anglesa: si teniu el canonet de vainilla sencer, obriu-lo per la meitat, rasqueu-ne les llavors amb un ganivet i barregeu-ho amb la llet.
- Bateu els rovells amb el sucre fins que agafin un to blanquinós.
- Bulliu la nata i la llet perfumada de vainilla. Aboqueu la barreja al bol dels rovells, remeneu-ho bé i torneu-ho a posar a la cassola. Feu-ho coure a foc molt lent i sense deixar-ho de remenar, fins que agafi una consistència més densa, un parell de minuts.
- Coleu la barreja, tapeu-la amb film transparent, que toqui la superfície perquè no faci capa, i deixeu-la refredar.
- Munteu les clares batent-les molt fort (amb varetes manuals, si no teniu un robot específic). A mig batre, aboqueu-hi el sucre com si fos pluja.
- Folreu un motlle de microones amb film transparent. Poseu-hi les clares muntades i coeu-les 2 min al microones, a potència màxima.
- Talleu els maduixots a dauets amb un ganivet de taula.
- Serviu la crema anglesa en bols, decorada amb un tros de clara i uns maduixots.