Preparació
- Talleu les patates a grills llargs i més aviat grossos. Deixeu algunes patates ben netes però sense pelar, per donar-los més gust. Remulleu-les en aigua, per eliminar-ne el midó.
- Ofegueu-les en l’oli a baixa temperatura, fins que quedin cremoses per dins.
- Deixeu-les refredar com a mínim 1 h, perquè puguin formar una fina capa d’escorça.
- Fregiu les patates a alta temperatura (180 ºC) en oli abundant, per aconseguir que quedin ben cruixents. Eixugueu-les i poseu-les en un recipient amb paper de cuina, perquè absorbeixin bé l’oli. Salpebreu-les.
- Per a la salsa dos formatges: en una paella antiadherent, poseu els dos formatges i afegiu-hi una mica d’aigua. Amb una cullera de fusta, remeneu-ho i barregeu-ho bé.
- Serviu la salsa de formatge per sobre de les patates cruixents, amb una miqueta de xili jalapeño en vinagre.