Preparació
Preparació
- Peleu i piqueu la ceba i els alls. Peleu les pastanagues, amb un pelador, i talleu-los a dauets.
- Com sempre, a l’hora de fer servir els fogons demaneu ajuda a un adult. En una cassola, amb un raig d’oli, coeu lentament la ceba amb els alls i les pastanagues, 20 min.
- Afegiu-hi la salsa de tomàquet, amb molta cura, i continueu-ho coent 10 min més.
- Poseu-hi l’orenga i la carn picada, i deixeu-ho coure tot 5 min més.
- Bulliu 10 min les plaques de lasanya en abundant aigua i sal. Coleu-les, refresqueu-les immediatament i esteneu-les sobre un drap de cuina humit.
- Unteu amb oli la base d’una safata de forn. Van molt bé les que són del tipus Pyrex, una mena de vidre que resisteix molt bé les temperatures altes, perquè després les podeu portar directament a taula. Col·loqueu-hi les plaques de lasanya, cobriu-les amb una capa de carn picada amb salsa de tomàquet i aneu fent pisos. Han de quedar tres capes de farcit i quatre de pasta.
- Acabeu-ho posant-hi formatge ratllat per sobre.
- Gratineu-ho al forn i ja podeu portar la lasanya a taula.