Preparació
- Salpebreu els pits i rostiu-los en una paella amb un raig d'oli, a foc mitjà, fins que estiguin ben cuits. Piqueu-los i reserveu-los
- Renteu els xampinyons i talleu-los. Piqueu la ceba i el gra d'all.
- En la mateixa paella on heu cuinat els pits, sofregiu la ceba i l'all picat amb un bon raig d'oli, 10 min a foc lent. Afegiu-hi els xampinyons i el vi blanc. Coeu-ho a foc mitjà fins que l'alcohol s'evapori. Fora del foc, barregeu-ho amb el pollastre cuit, el pernil picat i la salsa de tomàquet.
- Elaboreu la beixamel. En una cassola foneu la mantega i afegiu-hi la farina. Cuineu-la uns 3 min fins que perdi el gust a farina crua, remenant contínuament per evitar que es cremi. Aboqueu-hi la llet tèbia d'un sol cop. Salpebreu-ho i aneu-ho batent amb varetes fins que espesseixi, a foc mitjà.
- Bulliu les plaques de canelons seguint les indicacions del paquet. Refresqueu-les i coleu-les i immediatament muteu la lasanya.
- En una plàtera apta per al forn, poseu una cullerada de beixamel a la base i, a sobre, una capa de plaques de lasanya cuites. A continuació, una capa de farciment, una altra de plaques i una altra capa de beixamel; després una altra de farciment i una altra de plaques i acabeu-ho amb la beixamel i el formatge ratllat.
- Poseu-ho al forn a 180 ºC uns 20 min perquè recuperi la calor i acabeu-ho donant un cop de gratinat.