Preparació
- Renteu bé les fulles d’espinacs i coeu-les en una cassola amb un dit d’aigua, a foc baix, fins que estiguin tendres. Retireu-les del foc, deixeu-les refredar i piqueu-les.
- Peleu els alls i piqueu-los en un morter amb una mica de sal, fins a tenir una pasta.
- Escalfeu una cullerada d’oli en una paella i ofegueu-hi l’all picat, 30 s. Afegiu-hi els espinacs escorreguts, remeneu-ho i afegiu-hi la crema de civada. Verifiqueu-ne el punt de sal i ratlleu-hi una mica de nou moscada per sobre. Barregeu-ho bé i reserveu-ho.
- Talleu el tofu en sis talls fins i salpebreu-los per tots dos costats.
- Escalfeu el forn a 200 ºC.
- En una safata, poseu una capa de dos talls fins de tofu i cobriu-los amb una capa de crema d’espinacs. A sobre, col·loqueu-hi dos talls més de tofu i repetiu l’operació fins a tenir tres capes de cada ingredient. Poseu-ho al forn, 15 min.
- Talleu el tomàquet a dauets i salpebreu-los.
- Traieu la safata del forn i, al moment de servir-ho, escampeu-hi per sobre el tomàquet i unes tires de formatge de cabra.