Preparació
- Per a la base sablé: barregeu el sucre i la farina. Incorporeu-hi la mantega pomada i barregeu-ho. Afegiu-hi l’ou i barregeu-ho el mínim fins a obtenir una massa homogènia i compacta.
- Entre dos papers de forn, estireu-la amb un corró. Col·loqueu-la dins un motlle de pastís desemmotllable i punxeu-la bé amb una forquilla. Reserveu-la una estona al congelador per tal que agafi fred.
- Poseu-hi un pes a dins, tipus cigrons secs o similar, i coeu-la 15 min a 180 ºC. Retireu el pes i torneu-la a posar al forn fins que quedi ben daurada. Deixeu-la refredar i reserveu-la.
- Per a la crema de llimona: en un cassó, barregeu el sucre amb la Maizena. Incorporeu-hi el suc, els ous i barregeu-ho. Incorporeu-hi l’aigua i barregeu-ho.
- Poseu el cassó al foc remenant-ho contínuament amb una llengua per evitar que s’enganxi. Quan faci el primer bull, retireu-ho del foc. Incorporeu-hi la mantega i deixeu-ho refredar una mica. Aboqueu-la sobre la base ja cuita i reserveu-ho.
- Per a la merenga: poseu el sucre en un cassó al foc amb un rajolí d’aigua. Deixeu-ho bullir fins que arribi a una temperatura de 119 ºC.
- Munteu les clares amb unes varetes elèctriques. Quan l’almívar estigui a 119 ºC, aboqueu-lo a rajolí fi sobre les clares. Seguiu-ho batent fins que les clares quedin ben fermes i muntades.
- Ompliu una mànega de pastisseria i repartiu la merenga per sobre la crema de llimona. Empolseu-ho amb sucre en pols i cremeu-lo amb l’ajut d’un bufador.