Preparació
- Netegeu els llenguados i enrotlleu-ne els lloms posant al centre un quart de citronel·la i subjecteu-los amb un escuradents.
- Peleu les gambes i conserveu-ne els caps. Amb els caps preparareu la crema de gambes i gingebre. Ofegueu els caps en un cassó amb una nou de mantega, incorporeu-hi una mica de gingebre i la crema de llet i deixeu-ho reduir 5 min. Salpebreu-ho.
- Introduïu els llenguados al forn de vapor amb el 100% d’humitat a 90 ºC durant 4 min, i les gambes durant 2 min. Si no teniu forn de vapor, improviseu una cocció al vapor casolana amb una olla amb aigua bullent i un colador al damunt on col·locareu el llenguado. Coeu-ho durant 4 min.
- Serviu els llenguados sense l’escuradents, les gambes i la crema dels caps passada pel colador. Ratlleu la llima a sobre dels llenguados i serviu-ho amb un parell d’alls tendres blanquejats.