Preparació
- Per a la salsa: prepareu una cocció de regalèssia bullint els 25 g de regalèssia a trossos en 350 ml d’aigua, deixeu-ho coure fins que l’aigua es redueixi a 150 ml d’aigua de regalèssia, i reserveu-ho.
- Reduïu 200 ml de vi de porto amb 25 g de sucre, fins que obtingueu 75 ml de porto reduït, incorporeu-hi l’aigua de regalèssia i poseu-ho a reduir 5 min fins que obtingueu 100 ml de salsa de regalèssia.
- Per als ceps: netegeu els ceps amb l’ajuda d’un pinzell i talleu-los a làmines fines. Salteu-ho en una paella ben calenta amb una mica de sal i una cullerada d’oli de ceps. Reserveu-ho.
- Per al llobarro: en una paella calenta marqueu els lloms del llobarro amb una mica de sal i una cullerada d’oli d’oliva verge extra, la pell a l’aire, cobriu-ho amb una tapa i deixeu-ho coure a foc lent 2-3 min.
- Per al cruixent de regalèssia: prepareu un almívar amb 100 ml d’aigua i 30 g de sucre i submergiu-hi les làmines de regalèssia (talleu el pal de regalèssia amb el tallaembotits) i enforneu-ho 1 hora a 85 °C.
- Muntatge: presenteu la salsa de regalèssia en el plat i serviu-hi els ceps i el llobarro. Acompanyeu-ho amb el cruixent de regalèssia.