Preparació
Preparació
- En una safata de forn, que sigui de la mida del llom, poseu-hi una capa de sal grossa.
- Cobriu el llom amb les làmines de bacó i poseu-lo sobre la sal.
- Barregeu la farina amb la sal i mulleu-la amb l’aigua. Feu una capa ben compacta sobre el llom. Humitegeu-ho amb una mica més d’aigua per sobre, per acabar-ho de compactar.
- Demaneu ajuda a un adult per enfornar-ho, a 180 ºC, 1 h. Sabreu que el llom és a punt quanla crosta comença a esquerdar-se.
- Feu suc de dues taronges i peleu les altres dues, separant-ne els grills.
- En una paella, poseu els grills amb una mica de mantega i un pessic de sucre i ho caramel·litzeu, a foc fort. Afegiu-hi el suc de taronja, un dau més de mantega, i coeu-ho lentament fins que quedi una salsa lligada. Heu de sacsejar la paella ben sovint perquè lligui la salsa.
- Retireu el llom del forn i, vigilant de no cremar-vos, trenqueu la crosta de sal i netegeu bé tota la sal que quedi enganxada.
- Talleu el llom a llenques regulars i acabeu-lo amb la salsa de taronja.