Preparació
- Poseu el bròquil trossejat i prèviament cuit amb aigua salada dins de la crema de llet i deixeu-ho coure 5 min. Poseu-ho en el recipient del triturador i doneu-li potència màxima, afegiu-hi 40 g de mantega i les clares d’ou.
- Buideu la preparació en un recipient estret però alt. Coeu-ho al forn a 95 ºC, fins que tingui la consistència esponjosa (fins que el ganivet surti net).
- Per a la salsa: agafeu el brou de peix i feu-lo reduir a la meitat. Afegiu-hi el vodka i emulsioneu-ho amb 40 g de mantega amb l’ajut d’un túrmix. A l’últim moment, poseu-hi una culleradeta de caviar.
- Coeu durant 3 min els filets de lluç salats en una paella antiadherent, col·locant el cantó de la pell a sota. Acabeu de coure-ho al forn a 70 ºC durant 8 min.
- Poseu el filet de lluç en un plat, desemmotlleu el fonent de bròquil amb una cullera i col·loqueu-ho sobre el filet de peix. Feu una incisió sobre el fonent i ompliu aquest tall amb caviar. Salseu-ho i decoreu-ho amb una fulla de col fregida.