Preparació
- Peleu la patata i tornegeu-la a l’anglesa, és a dir, en forma de pilota de rugbi. Peleu la pastanaga i talleu-la a rodanxes. Netegeu el porro i el bròquil, feu-ne trossos d’uns 5 cm. Feu el mateix amb el carbassó i el talleu a trossos d’uns 3 cm. Feu bullir cada ingredient amb aigua i sal i en cassons diferents perquè no es barregin els gustos fins que estiguin grenyals. Quan estiguin al punt, escorreu-los i refredeu-los amb aigua freda i gel. Escorreu-ho molt bé.
- Saleu el lluç i el rap, poseu-los a la planxa a foc lent amb unes gotes d’oli i, un cop estiguin al seu punt, reserveu-los un instant en calent.
- Poseu un bon raig d’oli en una paella i daureu els alls pelats i tallats a rodelles fines, juntament amb el bitxo, tallat també a rodelles. Després, afegiu-hi les cues de gambes, prèviament pelades i salades.
- Repartiu el contingut de la paella per sobre dels trossos de lluç i de rap, que teniu col·locats en un plat, poseu-hi una mica de julivert picat i pebre vermell al damunt i les verdures de guarnició.