Preparació
Per al farcit:
1. En un bol apte per al microones, barregeu la mantega fosa, els rovells i l’ou, el sucre i la pasta de gerds.
2. Poseu-ho al microones a màxima potència durant 30 s. Traieu el bol i barregeu-ho una mica amb ajuda d’un enganyamarits (batedor de clares). Repetiu aquest procés 4 o 5 vegades fins que la crema s’espesseixi. Un cop estigui al punt, tapeu-la amb paper film i guardeu-la a la nevera fins que estigui ben freda.
Per als macarons:
1. Piqueu amb un processador d’aliments l’ametlla mòlta i el sucre de llustre durant 2 min. Tamiseu la barreja i reserveu-la.
2. Munteu les clares. Quan comencin a escumar, afegiu-hi els 50 g de sucre a poc a poc i el colorant i continueu-ho batent fins a obtenir una merenga que faci pics. (Ha de quedar dur.)
3. Incorporeu-hi la la barreja de sucre de llustre i ametlla mòlta i aneu-ho barrejant fent moviments envoltants amb ajuda d’una espàtula. Heu d'obtenir una crema no gaire líquida. Aquest és un punt vital, perquè la crema no ha de ser ni massa dura (els macarons no quedarien llisos) ni massa líquida (els macarons s’expandirien massa). Només amb experiència li sabreu trobar el punt!
4. Poseu una plantilla on haureu fet uns cercles d’uns 3 cm de diàmetre sota un paper d’enfornar i amb l'ajuda d’una mànega de pastisseria i una broc de 6 mm feu uns cercles de massa. Deixeu-los reposar 1 h.
5. Enforneu-los 10 min a 150 ºC, calor a dalt i a baix, amb el forn prèviament escalfat.
6. Deixeu-los refredar i farciu-los amb la crema de gerds.