Preparació
Elaboració dels macarons:
- Tamiseu el sucre de llustre i les ametlles. Barregeu-ho amb ajuda d’una espàtula.
- En un cassó, poseu els 120 g de sucre i l’aigua. Escalfeu-ho fins arribar als 115 ºC.
- Mentre es prepara l’almívar, munteu els 45 g de clares amb ajuda d’un robot de cuina amb l’accessori varetes.
- Quan les clares estiguin muntades i tingueu l’almívar al punt, aboqueu-ho sobre les clares en forma de fil sense deixar-ho de batre. Incorporeu-hi el colorant. Heu d’obtenir una merenga ferma i brillant.
- Barregeu els altres 40 g de clara amb el sucre i l’ametlla. Remeneu-ho bé amb l'ajuda d’una espàtula fins a formar una pasta.
- Afegiu aquesta pasta a la batedora i barregeu-ho a velocitat baixa fins que s’integri. Retireu el bol del robot i seguiu-ho barrejant amb l'ajuda d’una espàtula fins a obtenir la textura adequada, que no ha de ser ni molt líquida ni molt ferma. Amb la pràctica aprendreu quin és el punt òptim que heu d’aconseguir.
- Amb l'ajuda d’una mànega de pastisseria, feu cercles de massa sobre un paper d’enfornar (ajudeu-vos d’aquesta plantilla, que heu d'imprimir en DIN A3). Deixeu-ho reposar 1 h, aproximadament, fins que la superfície dels macarons s’hagi assecat i no sigui enganxosa.
- Passat el temps, enforneu-ho a 160 ºC uns 10 min, aproximadament. Cadascú coneix el seu forn, així que haureu d'ajustar el temps.
- Traieu-ho del forn i deixeu-ho reposar fins al moment de farcir-los.
Elaboració de la crema de llimona:
- Barregeu el suc de llimona, el sucre, l’ou i el rovell.
- Escalfeu la preparació en un cassó fins que arribi als 100 ºC. Aneu-ho remenant per evitar que s’enganxi.
- Quan la crema arribi a la temperatura, retireu-la del foc i afegiu-hi la mantega trossejada. Barregeu-ho.
- Incorporeu-hi la nata i barregeu-ho.
- Quan la crema arribi als 65 ºC, afegiu-hi les fulles de gelatina, que haureu rehidratat durant 5 min en aigua, i barregeu-ho.
- Tapeu-ho amb paper film i reserveu-ho a la nevera un parell d’hores.
Elaboració de la crema de mantega:
- En un bol, barregeu la clara i el sucre.
- Poseu-ho al bany maria mentre ho bateu amb unes varetes. Quan la barreja arribi als 80 ºC, retireu-ho del foc i seguiu-ho batent fins que comenci a muntar.
- Incorporeu-hi el sucre de llustre i seguiu-ho batent.
- Quan la barreja arribi als 40 ºC, afegiu-hi la mantega tallada a daus petits i barregeu-ho fins a obtenir una crema fina.
- Reserveu-la a la nevera fins al moment d’utilitzar-la.
Elaboració del farcit:
- Barregeu 120 g de crema de llimona i 120 g de crema de mantega.
- Incorporeu-hi la ratlladura d’una llimona.
- Ompliu amb la crema obtinguda els macarons.
- Poseu els macarons en un recipient hermètic i deixeu-los reposar a la nevera unes hores abans de consumir-los.