Preparació
- Per fer el sofregit: peleu i talleu la ceba petita i poseu-la al foc en una cassola amb un raig d'oli calent i deixeu-la coure fins que estigui daurada. Talleu els tomàquets per la meitat i traieu-ne les llavors; ratlleu-los i poseu-los en una paella al foc amb oli calent i tireu-hi una mica de sal. Quan la ceba i el tomàquet estiguin, barregeu-ho, saleu-ho i, a continuació, reserveu-ho.
- Talleu la carn a trossets llargs i petits. Poseu-la al foc en una cassola amb un raig d’oli i deixeu-ho coure. Salpebreu-ho.
- Poseu els cama-secs en remull durant 2 h. Escorreu-los i traieu-ne la cua. Afegiu-los a la cassola on teniu la carn i deixeu-ho coure.
- A la mateixa cassola afegiu-hi el sofregit, remeneu-ho, tireu-hi un raig de xerès i reduïu-ho. Afegiu-hi 1 dl de crema de llet i remeneu-ho. Deixeu-ho 10 s fins que la salsa es lligui i reserveu la salsa fora del foc.
- Bulliu els macarrons (4 l d’aigua per als 400 g de macarrons) durant uns 12 min. Escorreu-los i tireu-hi un raig d'oli, una cullerada de mantega i una de formatge ratllat, i remeneu-ho tot.
- Poseu els macarrons en una safata i afegiu-hi la salsa. Enforneu-ho uns 7 min (el forn preescalfat a 180 ºC). Retireu-ho i cobriu-los amb el parmesà i l’emmental ratllats i uns trossets de mantega i ho poseu a gratinar 5 min. Quan el formatge estigui fos ja es pot servir.