Preparació
- Bulliu els macarrons ploma amb aigua i sal el temps que especifiqui el paquet. Escorreu-los i amaniu-los amb oli, per evitar que s'enganxin.
- Per a la salsa de maca: escalfeu la llet amb la nata líquida.
- En un cassó ample a part, cuineu un roux: a foc mitjà, escalfeu la mantega i, quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina. Coeu-ho només 30 s.
- Incorporeu la barreja calenta de llet i nata al roux i poseu-ho a coure fins que arrenqui el bull; deixeu-ho 20 s. Treballeu la salsa amb un batedor de varetes i reserveu-la fins que es refredi.
- En fred, tritureu la salsa anterior amb les anxoves, les tàperes i la maca en pols, fins a aconseguir una mescla homogènia. Coleu-ho i salpebreu-ho. Reserveu la salsa de maca a la nevera.
- En un bol ample, mescleu molt bé els macarrons cuits amb els pebrots verds, grocs i vermells picats, i cobriu-ho amb la salsa cremosa de maca.
- Repartiu els macarrons cremosos als plats i per sobre col·loqueu-hi les olives negres i verdes, les anxoves i les fulletes de julivert tendre i de fonoll.