Preparació
- Poseu la proteïna de pèsol texturitzada en un bol amb aigua, que la cobreixi, fins que s’hidrati.
- Hidrateu els nabius vermells. Escorreu-los.
- Enforneu els moniatos fins que estiguin molt tous. Traieu-los del forn i deixeu-los refredar.
- Piqueu ben petit la ceba, els porros, els alls, les prunes, els bolets, els nabius i les pastanagues.
- Trossegeu els espinacs i la fruita seca.
- En una paella amb un rajolí d’oli i sal, ofegueu la ceba, els alls, els porros, 5 min. Afegiu-hi les pastanagues, i continueu ofegant-ho 5 min.
- Afegiu-hi els bolets, els espinacs, les prunes, la fruita seca i els nabius. Continueu la cocció fins que tot hagi reduït el volum. Reserveu-ho.
- Coleu la proteïna de pèsol i poseu-la en una paella. Ofegueu-la uns minuts, fins que comenci a canviar de color. Afegiu-hi la salsa de soja i continueu ofegant-ho fins que tingui un color marró. Retireu-ho i deixeu-ho refredar.
- Afegiu-hi la cullerada de psillium i barregeu-ho.
- Peleu els moniatos i feu-ne puré.
- Poseu un drap de cuina net sobre la taula i poseu-hi un full de massa fil·lo. Pinzelleu-la amb oli o amb margarina fosa i, a sobre, poseu-hi un altre full. Repetiu-ho fins a tenir una pila de quatre.
- A la part inferior de la pila de fulls de fil·lo, poseu-hi un quart del puré de moniato, en forma de rectangle i sense que arribi als extrems (han de quedar uns 2 cm lliures a cada costat). A sobre, poseu-hi la proteïna texturitzada, l’ofegat de verdures i la resta de puré de moniato.
- Poseu cap a dins els extrems laterals de la massa i enrotlleu-la. Enganxeu els dos fulls de massa fil·lo que queden i col·loqueu-hi el rotlle al centre. Aixequeu els laterals d’aquestes dues masses, pinzelleu-los amb oli i arrugueu-los sobre el rotlle. Coeu-ho al forn a 180 ºC fins que la massa es vegi daurada i cruixent.