Preparació
- Comenceu per ofegar la ceba. Peleu-la i talleu-la a tires fines. Poseu-la en una cassola amb un raig d'oli d'oliva a foc suau. Coeu-la tapada perquè es vagi fent amb la pròpia aigua. Si cal, afegiu-hi un petit cassó d'aigua.
- Netegeu les maires tallant-ne les aletes i traient-ne les tripes. Reserveu-les a la nevera.
- Per a la vinagreta d'alls confitats, peleu la cabeça d'alls i talleu-ne els grans a làmines. Poseu-los a confitar lentament amb 100 ml d'oli d'oliva. Quan es comencin a enrossir, apagueu el foc i afegiu-hi les fulles de romaní sense el tronc. En fred, incorporeu-hi un raig de vinagre.
- Peleu les patates i talleu-les a rodelles de 0,5 cm. Poseu-les en una plàtera cobertes d'oli de llavors. Confiteu-les al forn a 125 ºC fins que siguin ben toves.
- Agafeu una plàtera de forn i col·loqueu-hi les patates confitades. Poseu-hi al damunt la ceba ofegada i les maires.
- Saleu-ho i tireu-hi un raig de vi blanc i un d'oli.
- Feu-ho coure 15 min a 180 ºC. A mitja cocció, aneu-ho ruixant amb el suc de la cocció.
- Emplateu les maires amb la patata confitada i la ceba, i tireu-hi pel damunt la vinagreta d'alls i romaní.