Preparació
- Peleu les mandarines i separeu-ne els grills anant amb compte de no rebentar la fina membrana. Repartiu-los en una safata i deixeu-los d'un dia per l'altre a temperatura ambient, perquè s'assequin.
- Per a la gelatina: poseu la gelatina en remull en aigua freda, perquè s'hidrati. Mentrestant, en un bol, poseu-hi la clara d'ou a temperatura ambient. Quan la gelatina estigui ben hidratada, escorreu-la i poseu-la en un recipient de plàstic per anar al microones, i escalfeu-la perquè es desfaci. Encara en calent, afegiu-la a la clara sense parar-ho de remenar.
- Banyeu-hi els grills de mandarina d'un en un; després de passar-los per la clara, escorreu-los amb paper absorbent i, tot seguit, arrebosseu-los amb sucre.
- Col·loqueu-los en una safata de reixa perquè es tornin a assecar. En 2 o 3 h ja s'hauran assecat i tindreu un grill de mandarina cruixent i ensucrat.